Kleopatras kam av Maria Ernestam

Så många böcker och så lite tid. Har prioriterat läsandet framför bloggandet men det innebär att det kommer att finnas många böcker att uppdatera bloggen med framöver. =) Jag längtar efter en skön julhelg med lata dagar i soffan och med många goda böcker. Hoppas på bokklappar i år!

En bok jag varmt kan rekommendera är "Kleopatras kam" av Maria Ernestam. Den handlar om de tre goda vännerna Anna, Mari och Fredrik som tillsammans startar företaget "Kleopatras kam" vars affärsidé är att lösa folks problem. De har nämligen kommit på att de tre tillsammans besitter kompetens inom ett flertal områden såsom ekonomi och matlagningskunskaper. När så en äldre kvinna besöker företaget med en förfrågan om att få hennes man tagen av daga till en väl tilltagen summa pengar ställs vänskapsrelationerna på sin spets. Vem är vem och känner de verkligen varandra så väl som de trodde från början?

Ernestam har verkligen lyckats! Karaktärerna i boken är komplexa, lite tillskruvade men med stark känsla för vad som är rätt eller fel. Eller kanske inte? Historien är likaledes tillskruvad, men ger en stark känsla av vad ett beslut kan föra med sig för nya beslut att fatta. Ingenting är som det till en början ser ut att vara, vilket gör att historien får oväntade vändningar, vilket ibland får mig som läsare att tappa andan. Puh!

image18

Kommentarer
Postat av: Therese

Har precis börjat läsa den här boken. Verkar lovande. Första jag läser av denna författare. Tack för en bra sida föresten. Kikar in med jämna mellanrum!

2007-12-29 @ 17:55:56
URL: http://theresans.blogg.se/bokblogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0