Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers

Är "Livet på en kylskåpsdörr" av Alice Kuipers en ungdomsroman? Jag har kategoriserat den så, men den kan och bör läsas av alla som undrar var livet tar vägen medan dagarna bara försvinner.

Claire är 15 år och upptagen med skola, vänner och andra intressen. Hennes mamma är ensamstående och yrkesarbetande och har svårt att få tiden att räcka till. De bor i samma hus, men den hinner sällan ses. Därför kommunicerar de oftast med varandra genom små meddelanden skrivna på post-it lappar som de sätter på kylskåpet. Men när deras liv helt plötsligt förändras blir de också tvungna att omvärdera sina liv och vad som är viktigt i det.

En lätt- och snabbläst bok skriven i notisform. Dessutom är bokens blad gula som post-it lappar vilken ökar känslan av "lappformen". Boken har ett bra budskap, men känns bitvis lite orealistisk. Personligen tycker jag att framför allt mamman skulle ha omvärderat situtionen lite tidigare än hon gör i boken. Men boken ger läsaren en välförtjänt tankeställare och är helt klart läsvärd.


Kommentarer
Postat av: Amoroso

Ja. håller med dig! Mamma bedömmer sin situation väl sent! Men den är ändå bra. "Djup" men ändå mkt lättläst. Hoppas det är ok att du hamnar i min länklista!

2008-07-19 @ 19:50:10
URL: http://amoroso-mildasanger.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0