Dårens dotter av Mian Lodalen

"Dårens dotter" av Mian Lodalen handlar om Connie, sju år, som växer upp hos sin moster och morbror i Jönköping. Connies mamma är död och hennes pappa dyker bara upp när det passar honom. När Connie börjar skolan blir det tydligt att hon inte är som andra barn. Hon har svårt att vara tyst, men det händer också att hon somnar under lektionerna. När hon inte drömmer att hennes mamma kommer tillbaka för att hämta henne.

Connie älskar sin pappa villkorslöst fastän han inte är som andra pappor. Han byter flickvänner oftare än kalsonger, han har suttit i fängelse och dessutom pratar han tattarspråket romani. Han gillar snabba bilar och han är inte rädd för att sticka ut hakan oavsett om det handlar om att dela ut gratis kondomer vid  väckelsemöten eller sälja väskor med fejkade kulhål i. Och Connie förlåter honom alltid även om han inte ens dyker upp på julafton som han faktiskt lovat att göra.

En välskriven och fin bok om en flickas villkorslösa kärlek till sin far. Men även en bok om vänskap två barn emellan. Boken är lättläst och en riktig bladvändare. Personporträtten är så välgjorda och i boken finns ett driv som gör att man vill framåt. Högsta betyg till Lodalen och har du inte läst den. Gör det i sommar!  


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din sida - den har verkligen potential :D!

2011-07-20 @ 04:56:26
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0