Mystiska Milla och spökskolan av Unni Lindell

"Mystiska Milla och spökskolan" av Unni Lindell, med illustrationer av Fredrik Skavlan (recensionsexemplar från Piratförlaget) är en trevlig bok för de lite äldre barnen.

Boken handlar om Mystiska Milla, som är ett spöke. Tillsammans med en massa andra spöken bor hon på den översta hyllan i syfabriken. Där ligger hon prydligt ihopvikt om dagarna och väntar på att det ska bli natt. Och i den här första boken (i en serie av ett antal kan jag tro) får Milla börja på Sofia Skrämmavettis spökskola för att lära sig spöka på riktigt.

Men en dag råkar Milla knuffa ner sin spökkompis Flinka Fiola från hyllan och plötsligt har Fiola förvandlats till en väska att skickas till Paris. Milla måste rädda Fiola och tillsammans med tygfabrikörens son Pinneus ger hon sig av till Paris för att rädda Fiola.

Lättläst, småmysig och spännande bok för barn mellan 6 och 9 år. Underhållande och lärorik. Plus för de fina illustrationerna. Nummer två i serien heter "Mystiska Milla och Sjustjärnan" och utkommer i oktober.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0