Bodil, Ingela och Björn

På bokmässan hade jag förmånen att bli presenterad för Björn Hellberg av Bodil Mårtensson. Bodil är min kursledare på den författarkurs jag går, tillika Skånes okrönta deckardrottning. Har du inte läst hennes böcker om Joakim Hill, som utspelar sig i Helsingborgsmiljö, är det sannerligen dags. Jag hade också förmånen att få ta emot några goda råd av Björn beträffande mitt skrivande. Sådana råd är guld för vilken blivande författare som helst. TACK Bodil och TACK Björn!


Tillsammans - andra boken av Denise Rudberg

Nu snurrar min värld igen! Kanske en aning för snabbt, men bara rutiner faller på plats kommer det att bli kanon. Jag har fått nytt jobb, vilket i sin tur innebär förändrade arbetstider. Och vanemänniska som jag är, blir mina cirklar rubbade på en gång. Uppåt! Framåt! Är det så Blossom predikar?

Har också haft lite betänkligheter om mitt utlovade bokmässe-repotage och att lägga ut bilder på kända författare på bloggen. Vad säger lagen om det? Någon som vet? Jag har i allafall fått lov att lägga ut en bild från Bokmässan och den tänkte jag bjussa på i nästa inlägg.

Bokläsandet då? Nja och hmmm...Har ett gäng böcker hemma från biblioteket nu och de ska jag i allafall läsa. Men jag ser med längtan emot den vita stranden, den heta solen, solstolen och den medhavda lektyren. Om drygt 4 veckor bär det av. Thailand! Kan det vara något månne? =)

"Tillsammans - andra boken" av Denise Rudberg läste jag för en tid sedan. Det är den andra boken av planerade tre om ungdomarna Alexander, Theresa och Jakob som alla bor i Stockholm. Alexander kommer tillbaka efter en tids bortavaro och under tiden har Theresa och Jacob umgåtts så gott som dagligen. Ska vänskapen mellan de tre vännerna bestå? Och är det inte lite kärlek inblandat också?
 
Trivsamt skriven bok, med för mig redan välkända och välarbetade karaktärer. Jag tror jag skulle ha älskat det när jag var 14, men tycker faktiskt att den är givande och roande idag också. Vem behöver inte bli påmind om hur det är att vara tonåring och sedan tacka sin lyckliga stjärna att den tiden är förbi?  Läs och vänta sedan på nästa bok!


Pocket och Prassel 2.0 - Andra paketet

Nu har det varit lite si och så med bloggandet igen. Jag märker att jag bloggar mindre när jag har andra kreativa projekt på gång. Jag läser inte heller så mycket just nu. Men reservationslistan på biblioteket är välfylld och än finns det lästa böcker att blogga om. Det gäller bara att jag tar mig tid.

Nåväl. Idag kom det! Det andra, hett efterlängtade paketet, från min hemliga bokvän. Boken "Alla mina systar" av Judith Lennox, en påse Marianne och ett fint kort. Än en gång skrivet med den där vackra handstilen. Jag tror minsann att den här människan arbetar som lärare! =) Paketet är ännu ett tema-paket, eftersom boken handlar om fyra systrar varav en heter just Marianne. TACK TACK TACK säger jag till min hemliga bokvän! Boken tror jag får följa med till de vita stränderna i december...


RSS 2.0