På resande fot

Åter i mitten av maj! Välkommen då!


100 sätt att rädda världen - Johan Tell

Vad kan vi göra för att rädda världen? Och gör det någon skillnad om jag sopsorterar? I Johan Tells bok "100 sätt att rädda världen" för vi precis hundratalet tips på vad vi som enskilda individer kan göra. Fast egentligen är det bara 99 olika tips eftersom tips nummer 1 och 100 är samma tips.

Lättläst och intressant och kanske en lite väckarklocka när man börjar slöa till lite med miljötänkandet. Den går i ett nafs att läsa ut, och det är en bok man bör äga för att kunna återkomma till. Tur att den då finns i pocketversion också. Då går det åt mindre papper och träd och så. Läs, tänk och reflektera!


Köp inte den här boken av Ann-Christin Gramming

Det är härligt när en bok inspirerar till att utmana sig själv! Det gjorde den här boken! Med råge!

Under ett år bestämmer sig Ann-Christin Gramming att inte köpa mer än det absolut nödvändiga, samtidigt som hon bloggar om det. Bloggen resulterade i "Köp inte den här boken". Här får vi följa Grammings köpstoppsår, och vilka konsekvenser det får för hennes liv. Den är således skriven i dagboksform,  är mycket lättläst och intressant. Den är en ögonöppnare på många sätt och inte helt okontroversiell nu när vi i krisens spår uppmanas att konsumera.

Vad boken utmanade mig till kan du läsa på http://goraskillnad.blogg.se 


Agnes hjärta Edward av Lina Forss

Vad hände med bloggande kan man fråga? Samma kväll jag skrev föregående inlägg bestämde jag mig för att resa till USA. Nästa torsdag. Jag har således fullt upp med att planera min förestående resa. Tänk vad man hinner läsa på 24 timmar! För det är vad resan tar, tur och retur.

Idag är dagen D. Idag kommer Lina Forss bok "Agnes hjärta Edward" ut i handeln. Agnes är gift med Ragnar och tillsammans har de två barn, Noah och Kim. De bor vackert på Djurgården och lever ett ekonomiskt välordnat liv. Hon arbetar som författare och har rönt stora framgångar med sina böcker. När Edward, som är konstnär, gör entré i Agnes liv (eller är det Agnes som gör entré i Edwards liv?) förändras allt. Agnes och Edward faller handlöst för varandra! Agnes är en komplex personlighet som bitvis balanserar på gränsen till att vara riktigt tokig. Men Edward älskar Agnes för precis den hon är.
 
Forss har skrivit en fantastiskt vacker kärlekshistoria i poetiska ordalag. Boken bör läsas sakta och med eftertanke. (Jag som vanligtvis är en "snabbläsare", valde att bara läsa 10 sidor åt gången för att inte tappa bort just språket.) Gestaltningen är proffsig såvida den är önskvärd. (Har Barbiebarnen några ansikten månne?) En bok som andas tro på den stora kärleken, och att den ska behandlas med respekt.  En av de största läsupplevelserna på mycket länge. Läs och njut - du lyckliga som har den oläst! För "Agnes hjärta Edward" blir Lina Forss stora genombrott!


Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson

Nu... Nu... Nu är jag igång igen! Håll i hatten för nu är jag på g igen! Är det månne solen som gett mig sådan energi och läslusta igen?

Ungdomarna Wilma Persson och Simon Kyrö blir mördade när de dyker efter ett störtat flygplan i Vittangijärvi. Någon ser helt enkelt till att de inte kommer upp nerifrån djupet igen. Men vem? Och varför?

Än en gång korsas vägarna för Anna-Maria Mella och Rebecka Martinsson när ännu en mordutredning tar sin början i norraste norr av Sverige. Larsson skriver som hon brukar; rakt på sak och utan krusiduller. Underhållande bok om än lite tunn intrig. Eller kanske inte? Det enda jag har svårt för är den Kallentoftska metoden att låta de döda komma till tals. Det tycker jag inte om. Inte alls. Men annars har hon hantverket Larssonskan. När kommer nästa?


Påskhälsning

Glad Påsk till alla och envar! Jag läser, och kommer snart att börja blogga på allvar igen! Håll ut!


RSS 2.0