Konsten att dö av Bodil Mårtensson

Inser att jag läst en hel del krim i sommar. Ambitionen är dock att varva med annan litteratur. Men när det är soligt och varmt är det skönt att slappna av medan en massa poliser jobbar med att lösa brott. =)

"Konsten att dö" är Bodil Mårtenssons fjärde bok om Joakim Hill vid Helsingborgspolisen. En stuga på Söderåsen brinner ner till grunden och i brandresterna finner man en förkolnad kropp. Den döde identifieras som Per Vagnman, en välkänd konstnär. Problemet är bara att Vagnman är dödföklarad sedan ett par år tilbaka efter en drunkningsolycka i Öresund. Kroppen har förvisso aldrig återfunnits, men både Vagnmans hustru Lise och hans näre vän, Carl, har vittnat om hur Vagnman föll över bord i vattnet...

Boken är inte den bästa Mårtensson skrivit, men inledningen är rent briljant. Underhållningsvärde har den dock. Inte minst för att den (som vanligt) utspelar sig i Helsingborgsmiljö. Dessutom är Mårtensson skicklig att väva ihop sina historier, vilket många andra mer uppmärksammade krimförfattare inte är. Tycker du om krim ska du prova Mårtensson. "Torpeden" är min favorit hitintills!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0